vrijdag 7 maart 2008

Verjaardag van Anne


Lieve mensen,

we hebben gisteren een bijzondere dag gehad, waar ruimte was voor een lach en een traan. We hebben het beleefd met een intense liefde voor Anne.

s'Morgens hebben we Anne opgehaald. Daar stond Anne ons op te wachten. Het voelde meteen goed. We hebben ook allemaal een As-sieraad (ook een voor Laura, haar hartsvriendin) besteld en omgedaan. Zo is onze Anne altijd bij ons.
Thuis gekomen hebben we haar urn met engeltjes in de huiskamer gezet, zoals ze dat wenste. (Zie foto) Het plekje zal nog iedere dag mooier worden.

Net thuis kregen we een kado van onze straat en buurt. We mogen een boom planten voor Anne. Waar en wat voor boom, daar moeten we nog even over nadenken, maar het is wel een heel bijzonder en symbolisch kado.

Daarna begon het samen-zijn met Anne's beste vrienden en vriendinnen, jong en oud.
We zijn op een gegeven moment met ons allen om Anne heen gaan staan en hebben diverse liedjes gezongen. (waaronder een liedje speciaaal gemaakt voor Anne)
Aniek en Rosa speelde piano. Huub en Ton de gitaar. Kiara, Annemarie en Britt zongen de sterren van de hemel en de rest zong voluit mee, natuurlijk niet altijd zuiver, maar met liefde en bezieling.
Als afsluiting van de avond hebben we weer een wish-candle opgelaten. Voor onze Anne.

Ook belde haar dokter uit Leiden op om ons te feliciteren met Anne's verjaardag en ons sterkte te wensen. Ook namens de verpleging e.a. De betrokkenheid en de zorg reikt verder dan de drempel van leven en dood. We willen nog een keer naar Leiden om de mensen daar te bedanken voor hun zorg en liefde voor Anne en Daan en de ouders.

Anne's verjaardag was dus voor ons een hele mooie, emotionele en liefdevolle ervaring. Anne heeft ervan genoten daarboven kijkend vanuit "het land van beter zijn".
Anne, we houden immens veel van je....xxx

5 opmerkingen:

Anoniem zei

We vinden het bijzonder, moedig en liefdevol dat jullie Anne's 14e verjaardag op deze manier hebben gevierd. Ook wij hebben deze dag aan Anne gedacht en zijn het met jullie eens dat ze dit alles ook van bovenaf heeft meegevierd.

Heel veel liefs,
Frank, Bjorn, Sanne en Liesbeth Paulissen

Anoniem zei

Hele mooie manier, hoe jullie deze dag '' gevierd '' hebben.
Ik hoop dat het steun geeft, dat er nu zo'n mooi plekje is in huis,

veel sterkte,
en liefs,

Nienke

Anoniem zei

lieve mensen,
wat ontzettend moedig en bijzonder hoe jullie de verjaardag en thuiskomst van jullie Anne hebben "gevierd" samen met familie en vrienden. Geniet van alle mooie momenten die jullie samen hebben gehad (en nog hebben) over Anne, ze zal altijd bij jullie aanwezig zijn ....
De cirkel is nu echt rond !!!

heel veel sterkte .

M.L breda

ps. Ze heeft trouwens een mooi plekje gekregen bij jullie in huis....echt !!

Anoniem zei

wat een mooie dag,
mooie herineringen,
mooie uitstapjes,
mooie briefjes,
mooie traditie,
mooi mooi mooi,
maar Anne was niet alleen mooi,
ze was dapper,
moedig,
sterk,
grappig,
hartverwarmend,
lief,
zorgzaam,
creatief,
knap,
alles,
en vooral een lieve dochter en zus.

Anoniem zei

Lieve Fred, Mariƫtte en Daan,

Wat prachtig hoe jullie Anne's verjaardag en thuiskomst met elkaar en naaste geliefden gevierd hebben! Ik kan me zo goed voorstellen dat op zo'n dag een lach en traan enorm dicht bij elkaar liggen. Hoe fijn is het dan ook om op zo'n dag bij elkaar te zijn en alles in te vullen 'op Anne's manier'! Dit zal ook Anne enorm veel goed doen en ervoor zorgen dat ze er nog steeds voor jullie kan zijn, want al zal ze het goed hebben in het land van beter zijn, ze wil juist jullie pijn wegnemen. Ik hoop dat ook deze bijzondere verjaardag jullie veel steun en vertrouwen in de toekomst heeft kunnen bieden. Ik vind het erg jammer dat ik niet eerder in de gelegenheid was om te lezen dat Anne jarig was 6 maart....we zullen dan ook vanavond nog een glaasje op je drinken Anne, proost!

liefs,
Joost Natascha & Jurre