zaterdag 17 november 2007

Buttons

Vrijdag zijn we weer op en neer naar Leiden geweest. Voor bloedplaatjes. De beenmergpunctie wordt nog niet gepland omdat Anne nog steeds in 'aplasi' is. (lage weerstand)
Toch voelt Anne zich goed. Anne heeft afgelopen dagen weer kleertjes gemaakt, nu echte babykleertjes. En ze heeft veel visite gehad van haar vriendinnen. Voor een klassefeest heeft ze Laura opgemaakt (haar haar in de krullen gezet en als een visagiste de make up gedaan) Daarna heeft ze Laura naar het feest gebracht zodat ze daar haar eigen klas voor t eerst sinds de vakantie weer heel eventjes kon zien.

Nu nog even iets bijzonder en opmerkelijks. Naar aanleiding van een idee van Anique en haar moeder Annemarie is er een buttonactie op touw gezet.

De button draagt de tekst 'Anne woont in mijn hart' (liedje uit de musical van Tarzan)
De opbrengst van de button is o.a speelgoed voor de kanjers van kinderen van de IHOB afdeling van het LUMC. Gedacht wordt o.a aan een ' Nintendo Wii ' (dat je toch nog wat beweging hebt als je 6 weken achter een glazen wand moet leven) Ook wordt er gedoneerd aan Kika (kinderen kankervrij)

De bedoeling is dat je een button koopt, daar een foto van maakt. Deze foto's worden dan geplaatst op de digitale fotolijst van Anne zodat ze achter de wand weet en ziet hoeveel mensen aan haar denken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die zien en weten dat er veel aan hen gedacht wordt, een grotere kans maken op overleving.

Met dit idee zijn Anique en Annemarie afgelopen donderdag ook daadwerkelijk aan de slag gegaan en met hun inmiddels vele andere mensen. Zowat haar hele school loopt al met een button, als een olievlek breidt zich dat steeds verder uit.

Wij vinden het zondermeer hartverwarmend en heel bijzonder wat er zo spontaan en met zoveel enthousiasme om ons heen gebeurt.

woensdag 14 november 2007

Dagje in 'piloten'stoel

Vandaag zijn we vroeg naar Leiden gegaan. Anne had niet alleen bloedplaatjes nodig maar ook nieuw bloed (bloedtransfusie) omdat haar HB in het bloed te laag was. Maar liefts twee zakken bloed heeft Anne gekregen.
Anne heeft 'de hele dag in een soort van 'piloten'stoel gezeten. Die zijn net nieuw op de dagafdeling. Heel luxe en cool, blauw leder en alles was te verstellen in elke gewenste richting. Alleen rijden deed die niet. (Zou wel heel stoer zijn geweest om door het ziekenhuis te racen met zo'n stoel)
Hij zat heerlijk maar na 6 uur zitten was het toch wel weer genoeg. Op de terugweg in de avondspits heeft ze heerlijk geslapen. Morgen een dagje thuis om vervolgens vrijdag weer naar Leiden te gaan. Vrijdag het volgende bericht.

maandag 12 november 2007

Goede dag

Anne's herstel zet goed door. Ze heeft geen last meer van misselijkheid en keelpijn. Ze eet ook weer gezellig met ons mee. Ze slaapt, knutselt (kleding ontwerpen en maken) en computert (hyves) volop.
Woensdag en vrijdag moeten we weer naar Leiden. Omdat ze aan het herstellen is zal er binnenkort ook wel een beenmerg punctie gepland worden, maar dat horen we nog wel.
Woensdag het volgende bericht.

zondag 11 november 2007

Foto's

Anne knutselt de laatste dagen weer volop. Nu is ze miniatuur kleren aan het maken. Ziehier haar 'atelier': de naaimachine is wat zwaar, de voetschakelaar ligt onder de dekens, de rest binnen handbereik.

Hier showed een model het eerste ontwerp van Anne's mode atelier. Een wit jurkje, chic voor de komende kerstdagen. Handgemaakt door Anne. Let op de detailleringen en keuze van de stof en structuur.