vrijdag 18 januari 2008

Anne logeert in het Amfia

Sinds vanmiddag (vrijdag) logeert Anne in het Amfia ziekenhuis in Breda.
Anne kreeg koorts (39.2) en gezien haar lage weerstand is ze opgenomen zodat ze anti-biotica kunnen geven. Alles gaat in overleg met Rotterdam.
Afgelopen woensdag hebben we bloedplaatjes gehaald in Breda. Die krijgt ze vandaag ook weer toegediend.
Anne slaapt haar algemene malaise zoveel mogelijk weg.

dinsdag 15 januari 2008

Second opinion en transplantatie

De afgelopen weken is er op de achtergrond het een en ander gebeurd. Op advies van onze dokter in Leiden hebben we eind december 2007 een "second opinion" aangevraagd. Bij een van de AML specialisten van Nederland in Rotterdam.
Die arts, die nu onze behandelende arts is, zag nog wel degelijk kleine kansen en gaf als advies om door te behandelen en te transplanteren. Leiden heeft dit advies niet overgenomen.

Vorige week zijn we op voorspraak van die arts naar het Wilhelmina kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht geweest (een ander Nederlandse transplantatie centrum).
We hebben daar gesproken met het hoofd van de afdeling beenmergtransplantaties. Hij wilde graag Anne ook zien en spreken. We hebben het over de kleine kansen en grote gevaren gehad, maar Anne toonde zich zoals ze altijd is: strijdlustig en krachtig.

Het Wilhelmina kinderziekenhuis wil Anne dan ook transplanteren, mits ze door deze kuur in remissie komt. Ook moet ze aantonen van te voren via onderzoek dat zij ook in staat is om die hele zware transplantie te ondergaan. En er moet een planning gemaakt worden (er moet gewoon ook plaats zijn). In principe wil het WKZ zo snel mogelijk transplanteren. Bijvoorbeeld al in Februari als dat mogelijk is.

We zijn heel blij met deze uitkomst. Nu is het hopen, duimen, bidden,'kaarsjes opsteken, 'what ever' dat ze in remissie komt van deze kuur. Dat is nu het allerbelangrijkst.
Vandaag heeft Anne de tweede gift gehad. Dat ging goed. Anne heeft alleen last van 'kapot' tandvlees. Ze krijgt daar nu medicijnen voor.

zondag 13 januari 2008

Webcammen en Bloed shoppen

Anne heeft vrijdag via haar webcam contact gehad met haar klas. Zij kon de klas goed zien en horen. De webcam van Anne deed het toen even niet, wat voor Anne niet zo erg was: ze was namelijk net wakker en heel slapjes.

Ze vond het wel erg leuk om haar klas weer te zien. Het leek wel of ze naar een 'aquarium' keek, maar dan niet met vissen maar met heleboel klasgenootjes die zich al worstelend een plekje probeerde te bemachtigen voor de webcam. Ze vond het heel leuk om te zien.

Zaterdag heeft Anne nieuw bloed gekregen en bloedplaatjes. Daardoor was Anne zowat de hele dag in het ziekenhuis in Breda. Hoewel Anne een beetje verkouden is, is ze vandaag weer wat opgeknapt en wat fitter.
Dinsdag gaan we weer naar Rotterdam voor de tweede gift van deze kuur. Die gift wordt op de dagbehandeling gegeven.