vrijdag 19 oktober 2007

Genoten en genieten

We hebben vandaag vooral genoten. Genoten van elkaar, van de mooie verhalen etc. Maar ook van onze jonge konijntjes (zes!!)
Vanmorgen wilde Anne voor dat we naar Leiden gingen eerst sinds lange tijd kijken naar haar konijntjes. Bleek ineens en onverwachts dat er 6 jonge konijntjes waren geboren. Symbolisch hoor.

Vanmiddag hebben we in Leiden uitvoerig uitleg gekregen over de mogelijke scenario's. Van het weekend gaan we daar goed over nadenken en maandag nemen we een beslissing. Maar eerst gaan we rustig bijkomen van alles en genieten van het weekend.

De betekenis van de uitslag

De betekenis van de uitslag is dat de weg die we ingeslagen zijn niet doodloopt. Dat we niet meer in de mist lopen, maar dat we ook weer uitzicht hebben op n toekomst. Het betekent dat het geen "game over" is maar dat we verder gaan naar een volgend level. Ofwel, we hebben een belangrijke slag gewonnen, maar de oorlog nog niet.

Nu vandaag gaan we praten over dat volgende level. We kunnen kiezen uit drie soorten kuren, allemaal met voor en nadelen, risico's en verwachtte uitkomsten. 1 oude bekende kuur, de laatste kuur nog een keer overdoen, of een nog nieuwere en expirimentelere kuur. Anne beslist mee in het beleid voor de komende twee maanden. We hopen vanmiddag in goed overleg weer de juiste beslissing te nemen.

donderdag 18 oktober 2007

De kuur is volledig aangeslagen !!!!

Lieve mensen, na een zenuwslopende nacht, een letterlijk misselijk makende ochtend, en een goede beenmergpunctie kregen we aan het eind van de middag onverwacht snel (onze dokter had er extra vaart achtergezet) het goede bericht.
Anne's beenmerg functioneert weer helemaal goed en er zitten geen (minder als 5%) slechte celletjes meer in. De kuur heeft gewerkt: Anne is in volledige remissie zoals dat heet. Dat betekent dat Anne zich heeft gekwalificeerd voor een beenmergtransplantatie. Die gaat plaatsvinden in Januari tot en met Februari.
Tot die tijd zal Anne via medicatie en kuren in 'onderhoud' moeten blijven. Morgen hebben we verdere gesprekken over hoe dat verder gaat.
Nu, wij zijn ontzettend blij (er zijn geen woorden voor), deze uitslag moesten we hebben om ons pad verder te vervolgen. De mist is opgetrokken en we hebben weer uitzicht. En met zo veel steun van jullie allemaal (kaarsjes, berichtjes, post, etc) gaat dat helemaal lukken. Bedankt lieve mensen voor al die steun, het heeft ons erg geholpen en het helpt nog steeds.
Liefs van ons allemaal.

woensdag 17 oktober 2007

Rustige dag

Anne heeft vandaag rustig aan gedaan. Vanavond gaan we naar Leiden. Morgenochtend om 11.00 krijgt Anne dan een beenmergpunctie. Morgen aan het eind van de dag mogen we naar huis.

dinsdag 16 oktober 2007

Samen eten

Vandaag zijn we even in Leiden geweest. Voor bloedplaatjes en bloedafname. Anne was wel wat moe van de reis. Maar thuisgekomen knapte ze weer verder op. Vandaag hebben we voor t eerst sinds een hele lange tijd samen beneden aan tafel gegeten. (Voor veel mensen wellicht heel gewoon, maar voor ons toch heel bijzonder)

maandag 15 oktober 2007

Fijn weekend gehad

We hebben een fijn weekend achter de rug. Anne is iedere dag even buiten geweest. Zaterdag heeft ze de hond uitgelaten van haar tante. Zaterdagavond hebben wij bloedplaatjes gehaald in Leiden.
Zondag had ze bezoek van vriendinnetjes en nichtjes. Was wel wat vermoeiend voor Anne. Vandaag heeft Anne een hele goede dag. Na lekker uitslapen is ze vanaf 14.00 tot 18.00 uur beneden geweest, is ze buiten geweest, heeft ze spelletjes gedaan etc.
Morgen gaan we weer op en neer naar Leiden.