vrijdag 9 november 2007

Nieuwe sonde

Vandaag zijn we op en neer naar Leiden geweest. Voor bloedafname, bloed plaatjes (een dubbele portie zodat we het weekend kunnen overbruggen) en een nieuwe neus sonde. Hoewel Anne er erg tegen op zag, ging het gelukkig weer heel goed.
Met Anne gaat het ook weer wat beter. (De keelpijn blijft, maar daar is niet veel aan te doen. De kuren zorgen ervoor dat haar slijmvliezen gaan irriteren) Ze zit ook weer geregeld achter de computer. Haar eigen computer is nu naar haar school. Daarop wordt binnenkort een programmetje geïnstalleerd zodat Anne straks thuis mee kan kijken in de klas via een webcam. En wellicht ook dat de klas Anne kan zien.
Maandag gaan we weer naar Leiden, maar eerst genieten van het weekend.

donderdag 8 november 2007

Op visite

Gisteren zijn we naar Leiden gegaan voor bloedplaatjes en controle.
Anne had een goede dag. s'Middags zijn we vertrokken naar leiden. Rosemarijn haar vriendinnetje reed mee. Daar hebben we bloedplaatjes gehaald. Toen zijn we naar Opa en Oma gegaan op visite. Die wonen in de buurt van Leiden. Wel lastig voor Anne om dan de hele tijd haar mondkapje op te houden, maar het is voor haar veiligheid. Na de file's zijn we terug gegaan naar Breda.

Anne heeft rustig geslapen en is nu aan het knutselen, wat weer een goed teken is. Het lijkt iedere dag gewoon ietsjes beter te gaan met Anne. In kleine stapjes vooruit.
Morgen gaan we weer naar het LUMC. Anne moet een nieuwe neus-sonde hebben. Iets wat ze vreselijk vindt, maar wel gewoon moet.

dinsdag 6 november 2007

Nachtelijke rit

Anne heeft de afspraak om op dinsdagmiddag de bloedplaatjes te halen niet gehaald. Anne kreeg maandagavond laat steeds meer last van bloed in haar mond.
Afgelopen nacht zijn we dan ook op en neer gereden naar het LUMC. Daar heeft Anne om 3.00 uur bloedplaatjes gekregen en werd er bloed afgenomen voor controle. We hebben er trouwens wel heel snel over gedaan, geen files enzo, zowat in je eentje over de Brienenoord en in Leiden stond elk stoplicht op groen.
Vanmorgen heel vroeg kwamen we dus thuis. Anne heeft daarna bijna de hele dag geslapen. Ze zit nu ook in een 'dip' zoals dat heet. Haar eigen afweer is nu minimaal. Hoewel ze niet echt misselijk is, spuugt ze nog wel regelmatig.
Morgen gaan we weer naar Leiden voor bloedplaatjes. Maar dan gewoon overdag, is toch beter.

maandag 5 november 2007

Slapenderwijs

Anne heeft vandaag heel veel geslapen. Eertst uitgeslapen tot 11.30 Toen maar eens wakker gemaakt, maar een uur later viel Anne weer in slaap. Tegen het eind van de middag werd ze wakker. De slaap heeft haar goed gedaan. Ze was wat fitter en niet misselijk meer. Slapenderwijs beter worden, goed idee hoor.
Het is wel een race tegen de ' bloedplaatjes' . Halen we de dinsdag wel of niet. We hebben zondag al op het punt gestaan om bloed plaatjes te halen (ze spuugde een klein beetje bloed), zo ook vandaag (bloedneus), maar Anne denkt dat ze het toch gaat halen tot de dinsdag. Zoals het er dus nu naar uit ziet gaan we morgen volgens afspraak de bloed plaatjes halen (en bloedcontrole) in Leiden.

zondag 4 november 2007

The day's after

Anne kreeg zaterdagochtend wat allergische reacties. Ze kreeg hele warme maar ook pijnlijke voeten en wat jeuk op de huid. Ze heeft medicijnen gekregen tegen deze allergische reacties. Nadat Anne zaterdagmiddag wat bloed plaatjes had gekregen zijn we naar huis gegaan.
Thuisgekomen heeft ze haar konijntjes een voor een op bed gehad. Het weekend verloopt rustig. Ze is nog wel wat misselijk en heeft nog keelpijn, maar het is allemaal nog redelijk binnen de perken. Dinsdag moeten we terug voor bloed plaatjes en controle.