vrijdag 7 maart 2008

Verjaardag van Anne


Lieve mensen,

we hebben gisteren een bijzondere dag gehad, waar ruimte was voor een lach en een traan. We hebben het beleefd met een intense liefde voor Anne.

s'Morgens hebben we Anne opgehaald. Daar stond Anne ons op te wachten. Het voelde meteen goed. We hebben ook allemaal een As-sieraad (ook een voor Laura, haar hartsvriendin) besteld en omgedaan. Zo is onze Anne altijd bij ons.
Thuis gekomen hebben we haar urn met engeltjes in de huiskamer gezet, zoals ze dat wenste. (Zie foto) Het plekje zal nog iedere dag mooier worden.

Net thuis kregen we een kado van onze straat en buurt. We mogen een boom planten voor Anne. Waar en wat voor boom, daar moeten we nog even over nadenken, maar het is wel een heel bijzonder en symbolisch kado.

Daarna begon het samen-zijn met Anne's beste vrienden en vriendinnen, jong en oud.
We zijn op een gegeven moment met ons allen om Anne heen gaan staan en hebben diverse liedjes gezongen. (waaronder een liedje speciaaal gemaakt voor Anne)
Aniek en Rosa speelde piano. Huub en Ton de gitaar. Kiara, Annemarie en Britt zongen de sterren van de hemel en de rest zong voluit mee, natuurlijk niet altijd zuiver, maar met liefde en bezieling.
Als afsluiting van de avond hebben we weer een wish-candle opgelaten. Voor onze Anne.

Ook belde haar dokter uit Leiden op om ons te feliciteren met Anne's verjaardag en ons sterkte te wensen. Ook namens de verpleging e.a. De betrokkenheid en de zorg reikt verder dan de drempel van leven en dood. We willen nog een keer naar Leiden om de mensen daar te bedanken voor hun zorg en liefde voor Anne en Daan en de ouders.

Anne's verjaardag was dus voor ons een hele mooie, emotionele en liefdevolle ervaring. Anne heeft ervan genoten daarboven kijkend vanuit "het land van beter zijn".
Anne, we houden immens veel van je....xxx

woensdag 5 maart 2008

Anne op KikA website

Anne staat heel mooi op de website van stichting KiKA (Kinderen Kankervrij)
Dankzij jullie heeft Anne's afscheidsdienst 2000 euro opgebracht.
Dank jullie wel allemaal.

Voor de link: http://www.kika.nl/afgeronde-acties/lieve-anne-wij-denken-aan-je-in-het-land-van-beter-zijn.html

dinsdag 4 maart 2008

6 maart Anne's verjaardag

Donderdag 6 maart is Anne jarig. Anne zou viertien jaar geworden zijn. Anne's laatste wens was om gecremeerd te worden zodat ze altijd bij ons (thuis) kon zijn.
Onze Anne woont natuurlijk in ons hart, in iedere adem, in iedere gedachte, in iedere vezel, in ieder gevoel, in iedere trilling. A.s donderdag precies 14 jaar nadat ze is geboren komt Anne's urn thuis. De Cirkel is rond.

It's the Circle of Life
And it moves us all
Through despair and hope
Through faith and love
Till we find our place
On the path unwinding
In the Circle
The Circle of Life

© Lyrics by Tim Rice

We verwelkomen haar natuurlijk met open armen en vieren haar thuiskomst zoals Anne dat gewild zou hebben. We hebben Anne's urn-mandje versierd (des Anne's) en we versieren ons huis met ballonen en vullen de ruimte met mooie muziek.


Anne's was eigenlijk altijd creatief bezig. Schilderen, knutselen, schminken, houtbewerken, kleien, bakken ed. Ook schreef ze soms prachtige stukjes, levenswijsheidjes, zoals deze:

Leven en niet

Je leeft op een plek waar je je fijn en gelukkig voelt
maar als die plek er niet meer is
Waar is dan je leven
Zomaar weg
Dus zoek je goede plek
En wees daar gelukkig

© Anne van Hoek

zondag 2 maart 2008

Idols Nikki

Idols Nikki heeft gisteren gewonnen. Naast Bas was dat Anne's favoriete idol.
Toen Anne op uitnodiging van Idol Bas bij de live opname was mocht Anne ook back-stage ed. Daar kwam ze o.a alle idols tegen.

Toen de uitzending weer live verder ging en iedereen weer op de tribune plaats moest nemen kreeg Anne plots een briefje van een van de medewerkers in haar handen geduwd. Het bleek een heel lief briefje van Nikki.

Anne was er heel erg blij mee en ze heeft er ook veel steun aangehad.
Heronder de brief van Nikki.



Bedankt Nikki voor je lieve brief.