dinsdag 15 januari 2008

Second opinion en transplantatie

De afgelopen weken is er op de achtergrond het een en ander gebeurd. Op advies van onze dokter in Leiden hebben we eind december 2007 een "second opinion" aangevraagd. Bij een van de AML specialisten van Nederland in Rotterdam.
Die arts, die nu onze behandelende arts is, zag nog wel degelijk kleine kansen en gaf als advies om door te behandelen en te transplanteren. Leiden heeft dit advies niet overgenomen.

Vorige week zijn we op voorspraak van die arts naar het Wilhelmina kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht geweest (een ander Nederlandse transplantatie centrum).
We hebben daar gesproken met het hoofd van de afdeling beenmergtransplantaties. Hij wilde graag Anne ook zien en spreken. We hebben het over de kleine kansen en grote gevaren gehad, maar Anne toonde zich zoals ze altijd is: strijdlustig en krachtig.

Het Wilhelmina kinderziekenhuis wil Anne dan ook transplanteren, mits ze door deze kuur in remissie komt. Ook moet ze aantonen van te voren via onderzoek dat zij ook in staat is om die hele zware transplantie te ondergaan. En er moet een planning gemaakt worden (er moet gewoon ook plaats zijn). In principe wil het WKZ zo snel mogelijk transplanteren. Bijvoorbeeld al in Februari als dat mogelijk is.

We zijn heel blij met deze uitkomst. Nu is het hopen, duimen, bidden,'kaarsjes opsteken, 'what ever' dat ze in remissie komt van deze kuur. Dat is nu het allerbelangrijkst.
Vandaag heeft Anne de tweede gift gehad. Dat ging goed. Anne heeft alleen last van 'kapot' tandvlees. Ze krijgt daar nu medicijnen voor.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hoekjes,

Hier de Linssensoep, geweldig nieuws. Wat zijn jullie en vooral Anne ontzettende doorzetters. Het kan niet anders dan dit moet gaan lukken. De kaarsjes zijn uit de kerstboom maar, we hebben er nog genoeg over om voor jullie te branden. Veel liefs van ons en voor Anne een dikke knuffel van Chloë en als ze die wil hebben ook van ons allemaal.

Claudia, Hans, Chloë en Myrthe.

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Wat een onverwacht goed nieuws.
Het zal ongetwijfeld zeer zwaar zijn maar Anne kennende zal ze strijd weer met veel kracht aangaan.
En natuurlijk gaat iedereen weer duimen en kaarsjes branden enz.enz.
Voor ons is dit een bewijs dat er wonderen bestaan.
vele groetjes,
Frank, Jolanda, Linda, Rudy en Inge de Laat

Tineke Veenstra zei

Hééél veel succes gewenst

Anoniem zei

Hoi familie en natuurlijk Anne,

Inderdaad onverwacht goed nieuws. We duimen met jullie mee en ook hier zullen we kaarsjes aansteken dat het allemaal mag lukken en goed zal gaan!

Pierre en Anja Wiericx
en de hondjes Ayla en Megan

Anoniem zei

Lieve Anne,

Het blijven dus zware maar, belangrijker nog, ook hoopvolle tijden voor jou, mam, pap, Daan en alle geliefden om je heen....
Je staat er absoluut sterk genoeg in ... en je weet ondertussen hoever je wel niet kunt komen met een gezonde, strijdlustige geest!!! En als wij nu met z'n allen een steentje bij kunnen dragen door ons vertrouwen en energie naar je door te stralen, dan heb je geen red bull nodig om vleugels te krijgen en ga jij die strijd gewoon winnen!!!!!!!!!!

Lieve Anne, je bent een pracht voorbeeld voor ons allemaal....heel veel succes en we blijven je volgen.

liefs
Joost Natascha & Jurre

p.s. we hebben binnenkort nog een kleine verrassing voor je....