vrijdag 15 februari 2008

"Je bent pas echt dood als je wordt vergeten"


Als reiziger weet je soms niet waar je uit komt. Zo ook met het opzetten van een website en een blog. Het is begonnen als communicatiemiddel van ons uit om de mensen om ons heen te informeren, zodat wij zoveel mogelijk energie aan Anne en Daan konden blijven geven.
Dat er zoveel belangstelling voor zou komen, dat zoveel mensen op onze reis ons zouden gaan steunen was verbazingwekkend. Hoewel ook weer niet echt. Anne weet door haar persoonlijkheid mensen te verwarmen met liefde en vreugde. Dat straalde natuurlijk ook door via de website.

We hebben ook heel veel gehad aan de website. Daardoor konden we voelen dat we niet alleen stonden, een gevoel van saamhorigheid in de strijd die Anne moest voeren. Zoveel kaarten, berichtjes heeft Anne gehad, het waren allemaal ruggesteuntjes voor haar en voor ons. Het heeft haar strijd zeker lichter gemaakt.

We zijn trots om te ervaren dat Anne zo inspirerend kon zijn voor anderen mensen. Of dat nu kinderen waren met of zonder ziekten, verpleegkundigen of dokters, ouders en onbekenden, ze werden geraakt door Anne's 'zijn'.

Anne is nu niet meer in ons midden, maar diep in ons hart en om ons heen. "Je bent pas echt dood als je wordt vergeten" schreef Bram Vermeulen eens. We zijn ervan overtuigd geraakt dat onze lieve Anne nimmer wordt vergeten.

We hebben deze week heel veel moeten loslaten. Een proces wat nog veel pijn zal gaan doen. Om nu ook al de website helemaal los te laten is voor ons nu een stap te ver.
Ook dat heeft tijd nodig. We zullen dus de website en het gastenboek in de lucht houden. En ook nog onderhouden. (binnenkort foto's vd dienst) Het maakt onze verwerking wat lichter denken we. En Anne's liefde en warmte kan dan ook nog blijven stralen naar de mensen die het willen ontvangen.

Lieve mensen,
Wij willen iedereen bedanken namens ons maar zeker ook namens Anne voor het overweldigende afscheid wat jullie Anne hebben gegeven. We genieten er intens van. Zoveel liefde en warmte was er op dat moment samengekomen. Een echte wolk van liefde, voor Anne. Meer hadden we niet durven wensen.

Liefs van ons
Daan en (Anne)
Fred en Mariette

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve mensen, ondanks het feit dat ik jullie niet persoonlijk ken heb jullie website regelmatig bezocht. En ook al sloeg ik soms een paar dagen over, er ging geen dag voorbij zonder aan Anne en jullie te denken. Ontzettend knap hoe jullie alles met de wereld gedeeld hebben en dat nu nog steeds doen. Heel veel sterkte en ik zal altijd aan Anne en jullie denken.

Anoniem zei

lieve mensen,

Ook wij kunnen moelijk afscheid nemen van de website , zo vreemd dat iets wat nu al heel lang een dagelijkse iets is om even te kijken hoe het met Anne gaat, dat zoiets nu ook over is, fijn dat jullie het nu nog niet meteen stop zetten.
grtjs Fam de Laat (Inge)

Anoniem zei

Niemand gaat ooit echt dood. want bijv. Marieke gaat, maar Janiek vergeet haar niet. Janiek gaat, maar Birgit vergeet haar niet. Birgit gaat maar sofie vergeet haar niet. Sofie is Birgit nog niet vergeten, dus birgit is niet 'echt' dood. dus zij vergeet Janiek niet. en Janiek vergeet Marieke niet. ze zijn elkaar niet vergeten dus is er niemand 'echt' dood. Anne is niet dood, helemaal niet. Anne is nu in het land van beter zijn, daar is ze toch niet dood? ik weet zeker dat ze daar niet de enige is want mijn oma is er ook. net als vele andere mensen die hier niet beter konden worden maar daar wel. Niemand word ooit vergeten, zeker Anne niet

Anoniem zei

Lieve Daan, Mariette en Fred,
Het was even schrikken, windows gaf de melding "lege pagina" voor wel 10 minuten na het aanklikken van Anne's website (onder favorieten).
Een dagelijkse uiting van onze verbondenheid zeker deze laatste maanden na die mooie periode waarin het zo goed ging met Anne. Maar opluchting toen de website toch opende na een tijdje. En dan jullie bericht over het overwegen van het sluiten van de website, het leek een voorbode.
Ook voor ons is het een loslaten, loslaten van die sterke verbondenheid die we voelden en nog voelen, loslaten van gevoelens, handelingen en gedachten die, hoe raar ook, "gewoon" doorgaan terwijl je zou willen dat de tijd stil bleef staan.
Fijn, dat jullie de website voorlopig blijven onderhouden. De tijd zal jullie de ruimte geven om het moment te kiezen.
Dank jullie ook voor het vermelden van de bijdragen van de sprekers. Het is fijn de teksten te kunnen lezen.
Heel veel sterkte de komende tijd.
Evelyne, Denyse, Jan en Lilian

Anoniem zei

Diep respect voor de manier waarop jullie dit zo samen gedragen hebben...
Colina

Anoniem zei

hallo,
ik vind het heel fijn dat jullie nog op de webesite willen schrijfen!
En ik vond het een eer om voor Anne te zingen.
Ik voelde dat ze mee zat te luisteren!
heeel veel sterkte de komende tijd!
Jullie zijn ook in ons hart!
groetjes chloƫ Linssen 8b

Anoniem zei

Anne jij bent en blijft bij mij,
Bij ons, je ouders, je broertje
Je familie, je vriendinnen,
En vooral blijf je in ons hart!

sara